بنزودیازپین

بنزودیازپین‌ها

بنزودیازپین‌ها گروهی از دارو‌ها هستند که عموما به منظور القای خواب، ضد اضطراب، ضد تشنج، ضد اسپاسم و القای بیهوشی استفاده می‌شوند.

بنزودیازپین‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • کوتاه‌اثر مانند میدازولام و تریازولام

  •  متوسط ‌اثر مانند آلپرازولام، کلونازپام، تمازپام و لورازپام

  •  طولانی‌اثر مانند دیازپام، فلورازپام و کلردیازپوکساید

عوارض داروهای خواب‌آور (بنزودیازپین‌ها)

برخی از این داروها ممکن است در مصرف بلندمدت فرد را دچار تحمل و یا وابستگی به دارو نمایند (مانند درمان بی‌خوابی با دیازپام) دوزهای پایین تا متوسط بنزودیازپین‌ها می‌توانند اضطراب ملایم تا متوسط را تسکین داده و احساس آرامش و سستی را برانگیزد. دوزهای بالاتر می‌تواند بی‌خوابی و زجر شدید عاطفی را بهبود بخشیده و حالت خواب‌آلودگی یا دست و پا چلفتی بودن ایجاد کنند. بنزودیازپین‌ها می‌تواند توانایی یادگیری و به یاد آوردن اطلاعات جدید را مختل کرده و با توانایی انجام کارهای فیزیکی و فکری معین تداخل کنند.

قطع داروی خواب‌آور

با قطع اثر دارو، حافظه و کارایی فرد به حالت عادی باز می‌گردد. عوارض جانبی از قبیل گیجی، عدم تشخیص موقعیت، فراموشی، افسردگی و سرگیجه ممکن است در بین برخی از مصرف‌کنندگان بنزودیازپین‌ها دیده شود. سایر اثرات ممکن که بسیار نادر است شامل بی‌قراری و توهم می‌شود.

چطور بفهمیم به این دارو معتاد شده‌ایم؟

  1. فرد بعد از مدتی متوجه می‌شود باید دوز بیشتری مصرف کند تا همان اثر قبلی را دریافت نماید.
  2. احساس نیاز به داروی مورد نظر در طول روز
  3. تجربه‌ی نشانه‌های ترک دارو در صورت متوقف کردن مصرف که شامل بی‌خوابی، آشفتگی، اضطراب، سرگیجه، احساس طعم فلزی غیرعادی در دهان، احساس شوک الکتریکی در بازوها و پاها، تاری دید و حساسیت به نور است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا