اعتیاد

ترک الکل (چگونه الکل را ترک کنیم؟)

الکل یکی از شایعترین مواد مورد سوء مصرف در در دنیاست. اعتیاد به الکل اغلب با عنوان الکلیسم نامیده می شود. الکل موجود در مشروبات الکلی اتانول نام دارد و از تخمیر میوه، سبزی و دانه های گیاهی به دست می آید. (ترک الکل)

عوارض مصرف الکل

الکل ماده‌ای است که وضعیت جسمی و ذهنی را تغییر داده و می تواند موجب از دست رفتن کنترل بر رفتار شود و در درازمدت، مشکلات اجتماعی، جسمی و روانی به وجود آورد. الکل کنترل مغز بر خویشتن‌داری و توازن و هماهنگی حرکتی را مختل می‌کند. نوشیدن درازمدت الکل به سلول های مغزی کنترل کننده یادگیری و حافظه صدمه می‌رساند.مشروب خواری مزمن نه تنها باعث صدمات روانشناختی می شود روی بدن هم اثرات زیان بار شدیدی دارد. مصرف طولانی الکل تقریبا روی همه ی بافت ها و اندام های بدن اثرات نامطلوبی می‌گذارد.

اصطلاح سؤمصرف الکل معمولا برای اشاره به جنبه‌ی افراطی و زیان آور مصرف الکل به کار می‌رود.

اثرات ترک الکل

اثرات ترک ناگهانی الکل در مصرف کنندگان مزمن و شدید می‌تواند بسیار چشمگیر باشد زیرا بدن به دارو عادت کرده است. شخص از لحاظ ذهنی معمولا احساس اضطراب، افسردگی، ضعف، بی قراری و ناتوانی برای خوابیدن می‌کند. لرزش‌های عضلات به ویژه ساختار عضلانی کوچک انگشتان دست، صورت، پلک ها، لب ها و زبان ممکن است محسوس باشد و علاوه بر این فشار خون و دمای بدن افزایش می‌یابد.

ترک الکل

ترک الکل به نسبت مواد افيونی سخت تر می باشد. فردی که اعتياد به مواد افيونی دارد، درصورتی که نتواند ماده مصرفی خود را تهيه کند، بدون نياز به مصرف داروی ديگری، می تواند علائم محروميت را تحمل کند؛ اما در ترک الکل، اگر درمان جايگزين مناسبی برای آن درنظر گرفته نشود، فرد ممکن است به علت بروز تشنج های دائمی و قرار گرفتن در وضعيت ناهشيار، جان خود را از دست بدهد.در مراکز دارای مجوز تمام خدمات مشاوره‌ای شامل مشاوره فردی، مددکاری، گروه درمانی و خانواده درمانی زیر نظر متخصص برای مراجعين وابسته به الکل ارائه می‌گردد.

2 دیدگاه دربارهٔ «ترک الکل»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا